Jag och Lexie har varit i Örebro en vecka och vi passade på att besöka Sommarro och handlade den fantastiskt goda brödmixen Kullens Fiberbröd från Kullens kvarn i Glanshammar som ger två limpor.
Det är ju så himla smidigt med brödmixer. Just den här kräver som synes ovan 1 dl sirap, 4,5 tsk bikarbonat, 1 liter filmjölk. Jag blandade även i aprikoser som jag klippt i lagom stora bitar med en sax.
Mina vanliga degkrokar gör ju jobbet men jag brukar avsluta med några varv med den stora vispen som arbetar in luft i degen och gör den mer fluffig.
När man är nöjd med fluffdegen häller man den i limpformarna och skickar in i ugnen en timma. Jag toppade mina limpor med solrosfrön.
Trots att jag valde ljus sirap blev brödet så där härligt mörkt och mustigt och bäst blir det om man låter brödet svalna på galler.
Den här brödmixen innehåller bland annat krossad råg och vete, vetegroddar, solrosfrön, vetekli och linfrön som ju är så ljuvligt gott.
Ja, då har jag två härligt färska hembakta limpor fiberbröd. Känns lyxigt och nyttigt att baka sitt eget bröd. Den här brödmixen kostar ca 30:- så i längden blir det ju också billigare att baka sitt eget bröd. Nästa gång tänker jag byta ut en tredjedel av filen mot lingonsylt.
Svårslagen final på bakningen är ju själva inmundigandet av en rykande het brödbit med smör och ost som smälter så där smaskigt. Ja och så en het kopp Te såklart.
Go´kväll!